Als tallers d’Arrels & Brots donem als alumnes la possibilitat de tenir experiències amb l’entorn natural dins de la ciutat, de manera que puguin valorar i respectar la riquesa mediambiental. Als nostres tallers ensenyem a dissenyar i crear un hort d’una manera funcional i productiva, una activitat que dóna la possibilitat a petits i no tan petits d’apropar-se a la natura d’una manera lúdica i pràctica.

7 RAONS PER FER TALLERS D’HORT URBÀ

-Assumir responsabilitats: Ja des de ben petits els encomanem tasques fàcils, però imprescindibles perquè la planta es desenvolupi correctament, com per exemple regar. Ara les plantes dependran d’ells!

-Reforçar l’autoestima: Res més gratificant que sembrar una llavor i veure que al cap d’uns dies ha germinat, que ho hem fet bé! Crear una nova vida, cuidar la planta fins a recollir-ne els fruits i poder-nos menjar allò que nosaltres mateixos hem cultivat ens farà sentir d’allò més bé.

-Menjar millor, més verdures: A la majoria de nens no els agrada gaire menjar verd, però el simple fet de cultivar les pròpies verdures, és a dir, plantar-les, fer-les créixer i recollir-les, farà que aquestes adquireixin un gust excepcional. D’aquesta manera també tindran curiositat per tastar-les!

-Ser més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient: A Arrels & Brots contribuïm a la sensibilització mediambiental i sostenible dels alumnes, i potenciem la comprensió de conceptes com biodiversitat, ecosistemes, integració amb el medi ambient i respecte mediambiental. Cultivem amb mètodes totalment biològics, començant per les llavors i les plàntules, que tenen el certificat ecològic; la manera d’adobar la terra, amb substàncies totalment naturals, o prevenint i combatent les plagues amb purins i infusions provinents de plantes medicinals.

-Treballar de manera cooperativa: Les activitats al voltant de l’hort ens ajudaran a estimular el treball en equip i a aprendre a col·laborar amb els companys.

-Compartir: Aprendrem a compartir amb els nostres companys les fruites i verdures que cultivarem tots junts.

-Potenciar valors útils al llarg de la vida com la paciència, la sensibilitat, l’observació, el raonament, la curiositat: Els nens i nenes de ciutat no mantenen un contacte gaire freqüent amb entorns naturals. Els desperta molt interès i curiositat tot allò que envolta el món de l’hort. L’hort demana paciència. Des que sembrem o plantem fins que no recollim solen passar uns mesos, això si tenim cura de les plantes i no hi ha cap entrebanc pel mig, cosa que també aprendrem a resoldre tot raonant possibles solucions. Haurem d’observar atentament què passa al nostre voltant, si les plantes creixen correctament, si satisfem les seves necessitats o si algun animaló se les vol menjar abans que nosaltres! Cultivant l’hort aprendrem a estimar la terra, i ens sensibilitzarem i connectarem amb l’entorn natural cuidant-lo i respectant-lo.