Què és la fibra de coco?
Segur que hem sentit el nom fibra de coco moltíssimes vegades i ens hem preguntat què és això? A l’hort coco què?? Però si als horts convencionals, els de tota la vida no hi ha res que tingui a veure amb el coco!

La fibra de coco és simplement els pèls que es formen a la closca del coco, llavors estem parlant d’un producte ecològicament sostenible que s’extreu d’una deixalla i que no genera cap impacte al nostre planeta. A poc a poc la fibra de coco ha anat substituint a la turba, ja que l’extracció d’aquesta és tot un atemptat per al medi ambient, generant importants canvis a la flora original de les tuberes (a la biodiversitat on es troben les tuberes.

És un substrat quasi nul pel que fa a nutrients, així que l’haurem de mesclar amb humus de cuc de terra, un donarà estructura al sòl i l’altre ens aportarà els nutrients necessaris per al nostre cultiu. Per això us recomano que mescleu 60% de fibra de coco i un 40% d’humus de cuc de terra, aquesta és la combinació perfecte perquè les vostres plantes creixin ben sanes i vigoroses.

La fibra de coco té un munt d’avantatges pel nostre hort urbà i és que qui la coneix no pot deixar d’utilitzar-la al seu hort o jardí!

-Substrat ecològic i sostenible
-Pes molt lleuger
-Gran capacitat de retenció d’aigua entre el 25% i 50%
-Excel·lent substrat pel desenvolupament de les arrels
-PH neutre entre el 5,5-6,5
-Millora l’estructura del sòl
-Elevada capacitat per airejar el terreny
-Retenció dels nutrients

La fibra de coco la trobareu comprimida en pastilles de 5 kg o 250 gr, les haureu de deixar en remull una estona perquè absorbeixi tota l’aigua i us quedi un substrat ben esponjós!