El cibulet és una planta perenne de la família de la ceba, les seves fulles es fan sevir com a herba aromàtica, aporta un sabor semblant a la ceba però més suau i elegant. És de baix manteniment, fàcil de cultivar i agrada també per les seves flors que són comestibles i molt boniques.

El cultiu
El cibulet creixerà perfectament en una posició a ple sol o a ombra parcial. Li agrada el sòl fèrtil, humit però ben drenat, per tant mantindrem la terra sempre humida regant regularment, sobretot en períodes secs com a l’estiu.
La planta necessita rejovenir-se cada 3 o 5 anys. Haurem de dividir-la en porcions més petites i plantar-les en testos on tinguin més espai.
Per mantenir les plantes productives i millorar-ne el gust retiraren les flors a mesura que es panseixin o les tallarem quan seran joves per donar color i sabor a les amanides. Tallarem les fulles des de la base de les plantes, com més en tallem més fulles noves naixeran.
Quan es sequin les fulles pel fred a finals de tardor o a principis d’hivern les retirarem totes perquè brotin amb més força la propera primavera.

La sembra
A principis de la primavera sembrarem les llavors a dintre de casa, ja que necessiten una temperatura de 18/21 graus per germinar. Una vegada arribi el bon temps i la plàntula tingui una alçada mínima per manipular-la la podrem trasplantar a un test de mida mitjana.